irène

"Ik weet intussen blindelings of een kledingstuk aan de strenge Mayerline-eisen voldoet"

Irène Eerdekens (55) werkt al twaalf jaar als pasmodel voor Mayerline. Eendroomjob, maar ook eentje met een zeker verantwoordelijkheid: "Het is veel meer dan wat ann- en uitkleden."

Hoe ben je bij Mayerline terechtgekomen? ?
« Zoals met zoveel zaken in het leven, is ook deze samenwerking gebaseerd op een toevallige samenloop van omstandigheden. Een vriendin van me had een winkel met verschillende merken dames- en herenkleding. Zij vroeg of ik wou meegaan naar de collectievoorstelling van Mayerline. Daar bleek één van de modellen ziek, waarop mijn vriendin suggereerde dat ik wel even kon inspringen. Voor ik het wist stond er een ontwerper mijn maten op te nemen…

Blijkbaar voldeed ik aan de nodige vereisten. Ik kreeg zelfs de vraag of ik hen af en toe wou helpen als pasmodel, want ze zochten dringend iemand. In het begin was dat sporadisch, maar geleidelijk aan werd ik vaker gevraagd. Intussen zijn we twaalf jaar verder, ben ik sinds twee jaar ook pasmodel voor Améline en doe ik de job nog altijd ontzettend graag.»

De feedback van Irène helpt om elk Mayerline-kledingstuk te verbeteren.
Wat houdt de job van pasmodel juist in?
« Mijn zoon verwoordt het zo: ‘Mama moet zich voor haar job voortdurend aan- en uitkleden en wordt daar nog voor betaald ook.’ Op sommige werkdagen kleed ik mij wel veertig keer om. Ook veel stilstaan hoort bij de job wanneer er aanpassingen nodig zijn.

Maar het is meer dan dat: als pasmodel leerde ik van dichtbij dat er ontzettend veel komt kijken bij het ontwerpen en produceren van een kledingstuk. In tegenstelling tot een paspop kan ik beoordelen of iets comfortabel zit. Irriteert de stof niet? Valt het kledingstuk mooi? Kan je het makkelijk aan- en uittrekken? Zoveel factoren die bepalen of een kledingstuk op punt staat. Door mijn input worden aanpassingen gedaan opdat elk stuk aan de hoge kwaliteitseisen van Mayerline voldoet. »


Voor Mayerline is een goede pasvorm ontzettend belangrijk. Hoe beoordeel jij die?
« Een trouwe klant weet heel goed wat het betekent om een Mayerlinekledingstuk te dragen. Dat gevoel moet ik herkennen tijdens een pasbeurt. Vergelijk het met een wijnkenner: na al die jaren voel ik blindelings aan of een kledingstuk voldoet aan de eisen of niet. Dit gaat vooral over het comfort en de kwaliteit die je voelt bij het dragen van een Mayerline-kledingstuk. »

Hoe zou jij het merk Mayerline omschrijven?
« Als een merk voor de stijlvolle, actieve dame die van het leven geniet.  »

Is jouw shopgedrag de voorbije jaren veranderd?
« Hoewel ik graag de mode volg, zoek ik nog altijd naar een evenwicht tussen modern en klassiek. Zo durf ik een kort lederen jasje met een chique blouse op een uitgerafelde jeans dragen. Als werkende vijftigplusser vind ik het belangrijk om me goed in mijn kleding te voelen, zonder dat ik me hipper dan mijn dochter kleed. Wat ik wel merk: mijn persoonlijke stijl is intussen ietsje minder gewaagd en een beetje klassieker, toch zorg ik nog altijd voor die special touch die de blik van mannen (en van sommige vrouwen) vangt.»

Ook een lichaam verandert naarmate we ouder worden…
« Op dat vlak hoef ik me gelukkig geen zorgen te maken: ik heb al jaren maatje veertig en hoop dat dat nog lang zo zal blijven.  »

Irène zoekt een collega!

Als Belgisch modemerk hechten wij veel belang aan een goede pasvorm. Alle kledingstukken worden elk seizoen doorgepast op een echte vrouw, ons pasmodel. Na die doorpas gaat een collectiestuk pas echt in productie.

Wij zoeken vrouwen die een job als pasmodel wel een uitdaging vinden. Je bent flexibel in tijd en kan je vlot verplaatsen naar ons hoofdkantoor in Vilvoorde. Je kan je een 30-tal werkdagen per jaar vrijmaken.

Maten zijn in deze functie natuurlijk erg belangrijk. We zoeken vrouwen met volgende maten:

  • Maat 40: idealiter: Borst: 96cm - Taille: 80cm - Heupen: 102cm - Lengte: 170cm
  • Maat 46: idealiter: Borst: 108cm - Taille: 94cm - Heupen: 116cm - Lengte: 170cm

Pas je hierin en kan je je vrijmaken, dan ontvangen we graag jouw gegevens samen met een recente foto via de knop hieronder.

Ik ben geïnteresseerd