>

DOL OP WOL

Wol straalt niet alleen natuurlijke kwaliteit uit, het heeft ook enkele eigenschappen die in het najaar goed van pas komen. Wist jij dit al over wol?

Shop wol

Oké, wol is nooit uit de mode geweest, maar dit najaar speelt de betere wolsoort wel een hoofdrol in je garderobe. En wat wil een hoofdrolspeler? Jouw oneindige appreciatie. Vandaar enkele weetjes waardoor je alleen nog maar meer van je wollen trui gaat houden.

#1 Wol is een thermostaat voor je lichaam

Heb jij het ook altijd een beetje koud? Jezelf in laagjes hullen helpt, maar jouw partner-in-crime tegen die kille herfsttemperaturen is: wol. Wat de wolvezels voor de schaapjes in de wei doen, doen ze ook voor jou. Ze houden lichaamswarmte vast, en voeren vocht af. Zo reguleert je favoriete trui je lichaamstemperatuur, zowel in de warmte als in de kou. Handig toch?

#2 Wol houdt zichzelf schoon

Wist je dat wol van nature antibacteriële eigenschappen heeft? Wol hoeft dus niet om de haverklap gewassen te worden. Een opfrisbeurt is vaak voldoende. Hang daarvoor je trui in de badkamer en door de damp wordt die opgefrist. Echt waar! Uiteraard kan je je wollen kledingstuk ook makkelijk wassen in de machine, op het wolwasprogramma. Laat het vervolgens op een handdoek drogen, en je favoriet is weer ready to go.

#3 Wol is nooit uit de mode

Wol is één van de oudste textielvezels gebruikt door mensen, en het is nog steeds de lieveling van iedere stijlvolle vrouw. Stouw je kleerkast dus gerust vol met wollen truien en cardigans. Gezien ze tijdloos zijn, kun je dus echt wel investeren in een mooie wollen trui.