• Gratis levering in België vanaf € 50
  • Gratis en makkelijk terugsturen
  • Veilige betaling
MAYERLINE VERJAART en trakteert met 10% KORTING                   Shop nu je zomeroutfit met DUBBELE PUNTEN

Durven dromen


Vertragen, heroriënteren en vertrouwen op je buikgevoel:
deze vrouwen durfden in volle coronacrisis toch voor hun droom te kiezen.

>

LIEN ROGIERS

Lien Rogiers (35) heeft heel wat creatieve jobs op haar palmares zoals visual merchandising en handtassenontwerp * Begon enkele jaren geleden samen met haar mama een lunch- en koffiezaak * Opende recent haar eigen interieurzaak * Lien heeft samen met haar partner Koen twee zoontjes, Lukas (6) en Sep (3)

“Een eigen interieurzaak openen was al jaren een droom, tot corona roet in het eten strooide.”

DROMEN VAN EEN TOPJAAR

“Een eigen interieurzaak was al lang een grote droom. Enkele jaren geleden had ik met mijn mama al mogen proeven van het ondernemerschap toen we samen een koffie- en lunchplekje openden. Heerlijk om een concept op poten te zetten en een zaak in te richten. Maar mijn hart lag eigenlijk niet in de horeca en mama is uiteindelijk verdergegaan zonder mij. Kort nadien ging ik aan de slag in een kinderwinkel met een focus op interieur - wél helemaal mijn ding - maar daar miste ik dan weer de verantwoordelijkheid. Hoewel ik wist dat retail een moeilijk domein was, geloofde ik van meet af aan in mijn droomconcept: een originele interieurwinkel in een kleine stad waar veel jonge gezinnen wonen, net zoals wij."

“Een winkel die ik zou combineren met het geven van persoonlijk stijladvies. Het leek mij het gat in de markt en dus ging ik een lening aan en investeerde ik mijn spaarcenten in mijn nieuwe zaak, Detail. Ik was ervan overtuigd dat 2020 een topjaar zou worden. In januari trok ik naar de beurzen en begonnen we aan de verbouwingen. Op 21 maart stond het grote openingsweekend gepland. Maar corona strooide roet in het eten: toen de lockdown werd afgekondigd, stond ik met de verfborstel in de hand de laatste touch aan mijn winkel te geven.”


OBSTAKELS & SOLIDARITEIT

“Natuurlijk was dat een teleurstelling, ik leefde zo hard naar die dag toe. Anderzijds was dat niets in vergelijking met het leed dat het virus aanrichtte in rust- en ziekenhuizen. Ik heb eigenlijk vrij snel de knop omgedraaid. We hebben letterlijk de verfkwasten laten liggen en ons geconcentreerd op de webshop. Ik zeg ‘we’ en ‘ons’, want zonder de mensen rondom mij had ik dit niet kunnen klaarspelen. Ik was behoorlijk bang. Daar zat ik dan met een winkel vol luxegoederen, in een periode dat mensen gebukt gingen onder een financiële crisis. En toch deed mijn webshop het goed. Ik had wel verwacht dat vrienden en familie iets zouden kopen om mij een duwtje in de rug te geven, maar ook mensen uit de buurt, mensen die ik helemaal niet kende, hebben mijn winkel van bij het begin gesteund. Zo mooi hoe een crisis een gemeenschap solidair maakt. Bovendien vermoed ik dat er veel mensen hun huis gezelliger wilden maken nu ze toch gedoemd waren om in hun kot te blijven (lacht). Ik zie deze crisis als een soort test: als ondernemer moet je weerstand kunnen bieden aan de obstakels die je op je pad tegenkomt, hoe onverwacht deze ook zijn.”

Benieuwd? Check detailshop.be

Bekijk de Making of-video

>

MYRA VAN TUEL

Myra (49) was jarenlang actief in HR * Had samen met haar man 6 jaar lang een pop-up zomerbar * Opende onlangs Zelda&Zorro in Berchem * Myra is samen met Seppe en plusmama van Trix (14)

“Wanneer je onderneemt moet je obstakels overwinnen, maar af en toe kan je ook rekenen op een flinke portie geluk. Blijven dromen dus ... ”

FAMILIEFOCUS

“Jarenlang combineerde ik een job in HR met het uitbaten van een zomerbar. Ik had eigenlijk een winter- én een zomerbaan. Leuk, die afwisseling. Toch vond ik het elk jaar moeilijker om de knop om te draaien. Was de zomer afgelopen, dan voelde ik telkens een steekje in mijn hart. Het werd me duidelijk dat een zaak runnen me op het lijf geschreven was: een concept neerzetten, de gastvrijheid, het organiseren van evenementen... Héérlijk. Onze zomerbar was één van de eerste in zijn soort die focuste op gezinnen. Toen we via een leegstandbeheerder de vraag kregen om net zoals in Evergem het kindvriendelijke concept Zelda&Zorro neer te poten in het statige, oude vredegerecht van Berchem, zijn we daar meteen opgesprongen.”

ESCAPE FROM REALITY

“Zelda&Zorro is ‘an escape from reality’, iets wat ouders met jonge kinderen vandaag nog meer aanspreekt. Ze hebben een moeilijke periode achter de rug waarin ze bijvoorbeeld thuiswerken combineerden met het huishouden en preteaching. Ze hebben meer dan ooit nood aan familievriendelijke uitstapjes en verwennerij. Zelda&Zorro biedt formules aan voor jong en oud. Tijdens het weekend en op woensdagnamiddag kan je - in aparte bubble rooms - aanschuiven voor allerlei lekkers, terwijl de kinderen zich laten gaan in de speel- en knutselkamers, daarnaast vinden er ook regelmatig workshops plaats en dromen we luidop van een Lazy Afterwork Friday waar gezinnen na school de benen onder tafel kunnen schuiven en genieten van comfortfood. Hier wordt niet gezeurd om een iPad aan tafel. De kinderen zeuren hier enkel wanneer de ouders aanstalten maken om te vertrekken (lacht). Op de dagen dat we niet open zijn voor publiek, kan onze locatie geboekt worden voor evenementen, fotoshoots of workshops.”


BLIJVEN DROMEN

“De coronacrisis heeft het ons zeker niet makkelijk gemaakt. De opening werd uitgesteld, we hadden hard gerekend op het communieseizoen en we hoopten veel volk naar onze tuin te lokken tijdens die mooie, zonnige lentedagen. Anderzijds kregen we extra tijd om het concept te finetunen. Bovendien kregen we op dezelfde dag dat de lockdown werd afgekondigd het hartverwarmende nieuws dat we de winnaars waren van de start-upwedstrijd van La Redoute, waardoor we een mooi interieurbudget wonnen. Met dat budget hebben we ons pand een geweldige vibe kunnen geven. Wanneer je onderneemt, moet je een heleboel obstakels overwinnen, maar af en toe kan je ook rekenen op een flinke portie geluk. Blijven dromen dus.”

Benieuwd? Check zeldazorro.be

Bekijk de Making of-video

>

>

DAISY EN LINDSAY VAN DEN HEUVEL

De zussen baatten samen 12 jaar lang een taverne uit * Daisy (33) heeft nu haar eigen zaak als schoonheidsspecialiste en Lindsay (36) heeft samen met haar man een groothandel in cosmeticamerken * Daisy is samen met Jan * Lindsay heeft met haar man Yves een dochtertje, Aline (2)

Daisiy: “Hoe fijn een job in de horeca ook is, het is niet altijd gemakkelijk. Je moet vaak werken wanneer anderen plezier maken. Tijdens de lockdown was er plots ruimte voor meer quality time. Het is ook pas dan dat er plaats in je hoofd vrijkomt voor andere dromen.”

Lindsay: “De afgelopen twee jaar zag ik mijn dochter amper een uurtje per dag. Tijdens de lockdown realiseerde ik me wat ik écht miste en hoe het anders kan. Toevallig zocht mijn man extra personeel en bleek ook Daisy haar eigen dromen te hebben. Prioriteiten en dromen veranderen naarmate je ouder wordt.”

Daisy: “Ik was twintig toen ik mee in de droom van mijn zus stapte: een eigen eethuisje. Lindsay stond in de keuken, ik was verantwoordelijk voor de zaal. De drive, het sociale aspect en de band die je opbouwt met personeel en klanten vond ik geweldig. Er zijn ook veel voordelen aan samenwerken met je zus: je kent elkaar door en door, je durft ongezouten je mening te geven en je vergeeft elkaar vrijwel alles. Maar hoe fijn een job in de horeca ook is, het is niet altijd even makkelijk. Je moet vaak werken wanneer anderen plezier maken. Familiebijeenkomsten moest ik meestal aan mij voorbij laten gaan en op trouwfeesten van vrienden arriveerde ik pas na het diner en vertrok ik nog voor het feest losbarstte. Maar ook simpele dingen zoals ’s avonds met mijn man eten, lukten me zelden. Hij stond er vaak alleen voor.
Tijdens de lockdown, toen onze zaak verplicht de deuren moest sluiten, was er plots ruimte voor meer quality time. Dat was een verademing. Na twaalf jaar had ik behoefte aan een betere work-lifebalans. In volle coronacrisis besloot ik dat het tijd werd om mijn eigen pad te volgen en als schoonheidsspecialist aan de slag te gaan. Mijn zaak Basecoat is open sinds oktober. Ik bied allerhande behandelingen aan en combineer deze met de verkoop van accessoires. Zo’n nieuw hoofdstuk geeft energie! Het is pas wanneer je even stilstaat, dat je beseft waar je nood aan hebt. Het is ook pas dan dat er plaats in je hoofd vrijkomt voor andere dromen.”

Benieuwd? Meer info over de nieuwe zaak van Daisy vind je op basecoat.be

Lindsay:“De afgelopen twee jaar zag ik mijn dochter amper een uurtje per dag. Ik bracht Aline ’s morgens naar de crèche. Wanneer ik ’s avonds laat thuiskwam, lag ze al in haar bedje. Dat lijkt hard, maar eigenlijk besef je pas wat je mist wanneer je geconfronteerd wordt met hoe het anders kan. Hoewel we tijdens de lockdown met ‘t Heuveltje hebben ingezet op verse afhaalmaaltijden, eindigde mijn werkdag al om drie uur. Plots was er al die tijd samen en zag ik de band met mijn man en dochter elke dag sterker worden. Aline riep niet enkel meer om haar papa wanneer ze verdrietig was, maar ze werd een heus mama’s kindje. Héérlijk. Ik zag haar van dichtbij groeien, elke dag ontdekte ik weer iets nieuws dat ze kon. Dergelijke kostbare momenten wilde ik behouden, ook na de crisis. Mijn man heeft een groothandel in cosmetica en toevallig zocht hij extra personeel... Samen met Daisy heb ik besloten om onze taverne te sluiten en aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Ik ben intussen mee in de zaak van mijn man gestapt. Afscheid nemen van ’t Heuveltje was niet makkelijk, want het waren fantastische jaren. Maar prioriteiten en dromen veranderen naarmate je ouder wordt en dan is het belangrijk om je buikgevoel te volgen. Mijn work-lifebalans is veel beter en ik vind het heerlijk dat ik nu eindelijk ook eens de tijd heb om te koken voor mijn gezin.”

Benieuwd? Check het cosmeticabedrijf van Lindsay en haar man Yves: lifoxy.be

Bekijk de Making of-video