• De perfecte pasvorm voor ieder lichaam (maat 36-50)
 • Eigentijdse & vlotte kwaliteitsmode
 • 65 jaar vakmanschap

Ons verhaal

 • 1957 1957
  1957

  Het verhaal achter Mayerline

  Op 12 mei 1957 zetten Jozef Meyer en Jeanne Vrydags hun eerste stappen in de mode met een beperkte collectie handgemaakte mantels voor de lokale markt. Toen de notaris de handelsnaam "Meyerline" per ongeluk als "Mayerline" noteerde, zag het modekoppel wel wat in de vrouwelijkere toon van deze spellingsfout.  Het merk Mayerline was geboren. 

 • 1970 1970
  1970

  Voet aan wal in de modestad

  Het aantal enthousiaste reacties op de eerste handgemaakte mantels was zo overweldigend dat het modekoppel besliste mantelpakjes aan de collectie toe te voegen. De steeds ruimer wordende collectie was al gauw niet meer enkel op de markt te koop maar dook op in kwalitatieve multimerkenboetieks, zoals de toen befaamde Alpina-winkels in Antwerpen. Zo kreeg Mayerline een stevige voet aan de grond in de modestad. Toen de uitbaatster van de Alpinawinkel in Antwerpen begin jaren '70 met pensioen wou en haar zaak wilde stopzetten, zag zakenman Jozef zijn kans schoon: Mayerline veranderde in één klap van kledingmaker naar kledingmaker met eigen multmerkenwinkels. 

 • 1980 1980
  1980

  Zoals het klokje thuis tikt

  In 1980 nam zoon Maurice het roer over en bouwde de export langzaam af om zich op de expansie van zijn geliefde thuismarkt te gaan concentreren. Hij breidde het bestaande assortiment uit tot een volwaardige collectie, bracht in 1986 de eerste catalogus uit en opende in 1995 de eerste Mayerline-winkel. In 1996 kreeg Mayerline bovendien een vaste stek als 'shop-in-the-shop' bij Galeria Inno. Mayerline werd een gevestigde waarde. Tegen 2006 telde het merk 25 eigen verkooppunten en was het aanwezig in de 15 filialen van Galeria Inno.

   

  De derde generatie

  Eind 2009 zette Maurice een stap opzij om plaats te maken voor de derde generatie: schoonzoon Patrik Geurts nam het roer in handen als CEO, in samenwerking met zijn vrouw Annick Meyer.

 • 2013 2013
  2013

  In 2013 neemt CRG (de holding boven JBC) een meerderheidsparticipatie in Mayerline. Samen zetten we in op groei en op verruiming van het assortiment.

  Met deze nieuwe Mayerline-familie opent in 2015 de eerste buitenlandse Mayerline-winkel in Luxemburg en betreden we de online marktplaats met onze webshop.

  Patrik Geurts en Annick Meyer zijn een jaar later de trotse getuigen van de geboorte van het jongere Mayerline-zusje 'Améline'  en besluiten dat het tijd is om een stap opzij te zetten en de fakkel door te geven. Mayerline is nu volledig in handen van familie Claes (CRG) die blijft investeren in het groeiverhaal en verruiming van het assortiment.

 • 2018 2018
  2018

  Een nieuw elan 

  In 2018 vangt voor Mayerline een nieuw hoofdstuk aan en verhuist men naar een gloednieuw hoofdkantoor in Vilvoorde.
  Er wordt ook een nieuw winkelconcept ontwikkeld met een eerste flagshipstore in Leuven.

  In 2020, in volle Corona lockdown, neemt Mayerline een digitale versnelling met als Belgische primeur, een virtuele click&shop-videocatwalk om haar collecties zo inspirerend mogelijk naar de klant te brengen. Met videoshopping, een waaier aan omnichannel opties en sterk uitgebouwde persoonlijke adviesservices maakt Mayerline zich sterk voor de toekomst van de nieuwe consument.

 • Nu Nu
  Nu

  De perfecte pasvorm voor elk lichaam

  Vandaag, in 2022, staat Mayerline al 65 jaar voor toegankelijk vakmanschap voor elke vrouw. Op maat van de unieke vrouwelijke vormen en voor ieders budget.

  We blijven sleutelen aan de perfecte pasvorm met aandacht voor elk type lichaam. Steeds stijlvol en hedendaags.