• Gratis levering in België vanaf € 50
  • Gratis en makkelijk terugsturen
  • Veilige betaling
MAYERLINE VERJAART en trakteert met 10% KORTING                   Shop nu je zomeroutfit met DUBBELE PUNTEN

ONZE AMBASSADRICES
Sophie Van de Vyver, Greet Rouffaer & Cathérine Vandoorne

GREET ROUFFAER

62 jaar / Getrouwd met Bart, mama van Elias (36) en plusmama van Martijn (28) en Helena (27) / Job: actrice, bekend van series zoals Wittekerke en Thuis en van diverse theatervoorstellingen. / Greet lanceerde recent haar eigen juwelencollectie / Volg Greet op Instagram via @greetrouffaer

>

“Je kan het verleden enkel achter je laten door het heden te vieren.”

VRIJHEID KNUFFELEN

“We hebben een moeilijke periode achter de rug. Ik ook. Ik heb mensen die me nauw aan het hart liggen ziek weten worden. Ik heb mensen aan COVID 19 verloren, vrienden waarvan ik geen afscheid heb kunnen nemen. Dat is hartverscheurend. Ik heb lang geleden al geleerd om het leven niet als vanzelfsprekend te beschouwen, om dankbaar te zijn om wat je hebt (Greet raakte op een tv-set zwaar verbrand toen een caravan ontplofte, ze was een tijdlang in levensgevaar, nvdr.).
Om positief te blijven. Je kan het verleden immers enkel achter je laten door het heden te vieren, door het leven te omarmen. We kunnen de vrijheid bijna aanraken. Als we ze dan éénmaal vast hebben, laat ons ze dan ook koesteren en ze héél intens beleven.”

KLEED JE OP IN JE KOT!

“Wanneer de ene deur toegaat, gaat er vaak een andere open. Je moet doorheen die deur durven stappen en de opportuniteiten die op je pad komen met twee handen grijpen. Toen repetities en opnames door de lockdown werden stopgezet, heb ik mijn focus verlegd en een kinderdroom in vervulling gebracht: mijn eerste juwelencollectie. Fantasiejuwelen met de natuur als thema, gemaakt van duurzaam materiaal en met de hand vervaardigd door ambachtslieden uit een Italiaans familiebedrijf. Ondertussen is er al een tweede collectie in de maak. Ik kan amper wachten op het resultaat.
Evengoed ben ik tijdens de lockdown gevraagd om MAYlady te worden, ambassadrice voor Mayerline. Fijn, want ik ben al jaar en dag fan van het merk. Alle stukken van Mayerline zijn onderling combineerbaar, wat ik een geweldige troef vind. Ik ben me àltijd blijven opkleden in mijn kot.
Zelfs onder mijn mondmasker heb ik lippenstift op (lacht). Er mooi uitzien, de beste versie van mezelf zijn, het geeft mijn zelfvertrouwen een boost. Je kan er maar beter elke dag een feest van maken, ook als je nergens naartoe kan.
Ik heb ook genoten van de tijd die plots vrijkwam. Voor de lockdown was mijn leven behoorlijk jachtig: om half vijf uit mijn bed, om zeven uur op de set, tussendoor teksten leren... Het is door onverwachts een pauze te krijgen, dat ik pas besefte hoe hard ik die rust eigenlijk nodig had. De crisis heeft mij haarscherp duidelijk gemaakt wat écht belangrijk is.”

“We kunnen de vrijheid bijna aanraken. Als we ze dan éénmaal vast hebben, laat ons ze dan ook koesteren en ze héél intens beleven.”

“Ik ben iemand die zich niet aan plaatsen of aan spullen hecht, maar des te meer aan mensen. Mijn man en ik hebben enkele jaren geleden een traditie op gang gebracht. Elke maand nodigen we 8 mensen uit om bij ons te komen dineren. Iedereen verzorgt een andere maaltijd, wij nemen het hoofdgerecht voor onze rekening. Heerlijk vind ik dat: al die bedrijvigheid in onze keuken, een mooi opgeklede tafel, gezellig bij elkaar zijn, diepgaande conversaties, luisteren naar elkaar... Veel leeftijdsgenoten zijn nog wat terughoudend om weer bij elkaar over de vloer te komen, ik begrijp dat. Ik zal blij zijn wanneer de angst en de zorgen voorgoed zijn gaan liggen. Ik kijk er zo hard naar uit om opnieuw onbezorgd met vrienden en familie bij elkaar te kunnen zijn.
Ook de interactie met collega’s heb ik erg gemist, om terug samen op de planken te kunnen staan. Binnenkort speel ik mee in een comedy-theaterstuk van Stany Crets. Een zaal vol lachende mensen, ook daar verheug ik me enorm op.”

Bekijk de Making of-video

SOPHIE VAN DE VYVER

55 jaar / Getrouwd met Pierre, mama van Anthony (32), Virginie (30) en Ludovic (26), oma van Loïc (2,5) en van ééntje onderweg / Job: styliste (o.a. voor Mayerline) en mode influencer / Volg Sophie op Instagram via @sophisticatedbox

>

“Ik zet dit nieuwe seizoen nog meer in op vrolijke prints en kleuren als antwoord op die donkere periode die we hopelijk achter ons kunnen laten.”

TRIAL & ERROR

“De afgelopen maanden heb ik veel bijgeleerd. Ik heb mezelf als styliste heruitgevonden. Tijdens de crisis zag ik heel wat jobs de mist ingaan: stylingadvies in winkels, personal shopping, workshops aan winkelpersoneel... het was een tijd lang niet vanzelfsprekend. Althans niet op de traditionele manier. Samen met Mayerline heb ik besloten om online aan de slag te gaan: om live stylingtips te geven op Instagram en om digitale workshops aan te bieden. Het camerawerk, de styling, de beeldbewerking ... er kwam een heleboel bij kijken. Veel trial en error, veel stress wanneer iets live verschijnt. Maar evengoed oneindig veel voldoening achteraf. Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren. De crisis heeft me een push gegeven om uit mijn comfortzone te komen, om van een nood een deugd te maken en om te groeien in mijn job.”

“Fantastisch hoor, wat er online allemaal mogelijk is, maar ik verkies toch een persoonlijke aanpak.”

VRIJ & BLIJ

“Hoewel ik vandaag over een set nieuwe vaardigheden beschik en ontdekt heb hoe fijn het is om thuis te kunnen werken - en dus geen ettelijke uren in de file te staan - kan ik niet wachten om opnieuw in real life met klanten samen te werken. Fantastisch hoor, wat er online allemaal mogelijk is, maar ik verkies toch een persoonlijke aanpak én menselijk contact. Wat personal shopping betreft, kan je ook zoveel meer afleiden van iemands stijl en karakter wanneer die persoon effectief voor je neus staat. Bovendien voel ik steeds vaker de nood om een digitale detox in te lassen.
Ook op persoonlijk vlak zijn er mooie vooruitzichten: reizen zonder rompslomp, de hele familie onder één dak zonder anderhalve meter afstand te moeten houden, de nieuwe najaarscollectie, feestjes waarvoor we ons opnieuw kunnen opkleden... Hoewel ik me altijd ben blijven opkleden. Mensen zijn de hele ‘slecht-nieuws-show’ meer dan moe. Op social media willen ze graag een verzetje. Mode-inspiratie is er dus altijd welkom geweest. Voor mij een reden om uit die joggingbroek te springen en elke dag kleurrijk, hip én sophi(e)sticated voor de dag te komen.
Ik zet dit nieuwe seizoen nog meer dan anders in op vrolijke prints en opvallende kleuren als antwoord op die donkere periode die we hopelijk - vrij en blij - achter ons kunnen laten.”

Bekijk de Making of-video

CATHÉRINE VANDOORNE

50 jaar / Getrouwd met Koen en mama van Ella-Noor (9) / Job: Radiopresentatrice / Volg Cathérine op Instagram via @catherine.vandoorne

>


“Ik kijk uit naar een wereld zonder mondmaskers. Ik zou graag weer een tikje meer van de mensen zien.”


TOF IN DEN HOF

“Eerlijk? Stiekem vond ik het geweldig om een versnelling lager te kunnen schakelen. Vooral bij de eerste lockdown, toen de weergoden ons goedgezind waren, heerste er een zalig vakantie-in-den-hof-gevoel. We hebben met ons drietjes ook in ons kot genoten van de welgekomen rust en van het gezellig samenzijn en ik heb meer dan ooit plezier gehaald uit lekker koken en eten. We hebben hier in huis zo’n beetje ons eigen pretpark gemaakt. Een huis vol plezier. Dat vonden we belangrijk want voor onze dochter - een enig kind - was het toch een behoorlijk eenzame periode. Zelf had ik het geluk dat een job in de media onder de noemer essentiële beroepen valt en dat ik dus af en toe kon ontsnappen aan die vier muren om me heen. Zo kon ik de routine doorbreken, had ik een reden om me op te kleden en kon ik al eens vanuit de verte zwaaien naar een collega.”

WEG MET PLAN B

“Op een bepaald moment had ook ik genoeg gewandeld, genoeg gekookt, genoeg tijd in huis en tuin doorgebracht. Vandaag snak ik vooral naar contact met anderen, ik ben nu éénmaal een sociaal dier, en ik wil ook graag terug wat meer geprikkeld worden. Ik ben blij dat het weer een beetje kan: etentjes, tentoonstellingen, optredens, voorstellingen, een vriendin die het nodig heeft voorzichtig een knuffel geven...
Hoewel ik voorlopig op dat vlak de kat nog even uit de boom kijk. Het virus is nog niet verdwenen. Ik blijf voorzichtig. Soms vraag ik me af of we het misschien een beetje verleerd zijn, om lichamelijk met elkaar om te gaan. Ik hoop dat we ooit weer zonder zorgen vrienden en familie kunnen omarmen. Dat we geen plan B meer moeten bedenken: wat als het regent en we zijn met te veel om binnen te gaan zitten? En ik kijk ook uit naar een wereld zonder mondmaskers. Het maakt het leven zo afstandelijk. Ik zou graag weer een tikje meer van de mensen zien, dan enkel hun ogen.”

Bekijk de Making of-video