GRATIS KOELTAS bij aankoop vanaf € 200 uit de lente/zomercollectie 2020

Als twee druppels water


Als mama houdt je dochter je een spiegel voor. De uitstraling, het karakter, de talenten, de looks: je ziet voor een stuk de jongere versie van jezelf. Het zijn de gelijkenissen die de band tussen jullie versterken. Ook bij deze duo’s is de gelijkenis uitgesproken. Zo moeder, zo dochter, zo liefdevol ...

>

>

Lenneke en Nanna

Nanna en mama Lenneke horen wel vaker dat ze als twee druppels water op elkaar lijken. Nanna is dankbaar voor de helderblauwe ogen en de rustige, introverte aard die ze van haar mama erfde. Nanna: “Ik merk dat ik in de opvoeding van mijn zoontje ontzettend veel van mama overneem.”

“Sinds ik zelf mama ben, heb ik nog meer respect voor mijn eigen moeder.”


  • Lenneke: fotografe en organisator van kunstexposities
  • Nanna: pedagoge van opleiding, studente levenstherapie, mama van Lewis (3)

Lenneke: “We hebben meer gemeen dan onze looks, we zijn allebei zachte, rustige, introverte mensen.”

Nanna: “Zorgzaam ook. Pas nu besef ik ten volle wat zij allemaal gedaan heeft voor haar kinderen. Ik merk dat ik in de opvoeding van mijn zoontje ontzettend veel van haar overneem.”


Lenneke: “Ik moet ons nooit voorstellen, mensen zien meteen dat wij moeder en dochter zijn. En ik zie het ook: onze ogen, onze appelwangetjes, onze donkere wenkbrauwe n... en ons haar, hoewel het mijne ondertussen al even niet meer donker is.”
Nanna: “Als ik zie hoe mama er op haar 71ste uitziet, kan ik alleen maar dankbaar zijn voor de goede genen. Geweldig ook hoe we nog steeds kleding met elkaar kunnen uitwisselen.”
Lenneke: “We hebben meer gemeen dan onze looks, we zijn allebei zachte, rustige, introverte mensen. Onze emoties houden we doorgaans binnen. En we zijn perfectionisten.”
Nanna: “Zorgzaam ook. Sinds ik zelf mama ben, heb ik nog meer respect voor mijn eigen moeder. Pas nu besef ik ten volle wat zij allemaal gedaan heeft voor haar kinderen. En ik merk ook dat ik in de opvoeding van mijn zoontje ontzettend veel van haar overneem.”
Lenneke: “Dat vind ik een prachtig compliment ... Toen ik een tijdje ziek was, heeft Nanna voor mij gezorgd. Dat was zowel mooi als confronterend.”
Nanna: “Dat voelde zo vanzelfsprekend. De cirkel was rond.”

Bekijk de Making of-video

>

Anastacia en Malaika

Ook Malaika en mama Anastacia hebben heel wat gemeen. Ze zijn warm, zorgzaam en genieten volop van het leven. Malaika poseert voor het eerst met haar mama: “Heerlijk hoe we elkaar meteen Lenneaanvoelen.” Anastacia: “Deze herinnering is voor het leven.”

“We zeggen niet vaak genoeg tegen onze mama’s hoe prachtig ze zijn.”

  • Anastacia: verpleegster
  • Malaika: customer adviser bij een bank

Anastacia: “Op foto’s valt mij op dat we dezelfde blik hebben, maar vanbinnen lijken we nog het meest op elkaar. We zijn levensgenieters. De pit, de energie die ik bij Malaika waarneem, herken ik van toen ik zelf jonger was.”

Malaika: “Mama is een ontzettend warme vrouw, een echte mama ook. Ze zou alles voor haar kinderen doen. Ik kan me geen moment herinneren dat mama er niet is geweest voor mij. Eigenlijk zeggen we niet vaak genoeg tegen onze mama’s hoe prachtig ze zijn ...”ANASTACIA & MALAIKA

Malaika: “Hoewel mensen zeggen dat we erg op elkaar lijken, zie ik het zelf niet.”
Anastacia: “Op foto’s valt het mij wel op: de neus, de ogen ... we hebben dezelfde blik. Maar er zijn ook verschillen: zo heeft Malaika een andere mond en haar tengere figuur erfde ze van haar papa. Vanbinnen lijken we nog het meest op elkaar. We zijn levensgenieters. We leven met het hart op de tong en we bezitten behoorlijk wat temperament: ça passe ou ça casse. We zijn zoals een vulkaan. We ontploffen niet snel maar als we uitbarsten, kan je maar beter maken dat je uit de buurt bent (lacht). Al doven we ook snel weer uit … Door ouder te worden, ben ik zachter geworden en kan ik beter relativeren. Bij Malaika is het zwart of wit. De pit, de energie die ik bij haar waarneem, herken ik van toen ik zelf jonger was.”
Malaika: “We zijn allebei mondig en openhartig, maar mama is toch nog next level sociaal. Wanneer ze een winkel binnenstapt, is ze al na twee minuten beste vriendinnen met de verkoopster. Ze is een ontzettend warme vrouw, een echte mama ook. Ze zou alles voor haar kinderen doen. Ik kan me geen moment herinneren dat mama er niet is geweest voor mij. Eigenlijk zeggen we niet vaak genoeg tegen onze mama’s hoe prachtig ze zijn ...”

Bekijk de Making of-video

>

>

Tina en Lila

En dan zijn er nog Tina en Lila. Tina heeft een jarenlange modellencarrière achter de rug en stond regelmatig voor de lens van onze Mayerline- fotograaf. Lila zet haar eerste stappen in de modellenwereld. Lila: “Als mama me nog maar de helft van haar talent heeft doorgegeven, mag ik me al gelukkig prijzen.”

“Ik ben blij dat ik Lila kan bijstaan met raad, maar eigenlijk leer ik net zoveel van haar.”

  • Tina: leerkracht in het vijfde leerjaar
  • Lila: studente

Lila: “Ik zit op dezelfde school waar ook mama ooit ging. Af en toe merkt een leerkracht op dat er een nieuwe Tina op de schoolbanken zit ... Als mama me nog maar de helft van haar talent heeft doorgegeven, mag ik me al gelukkig prijzen.”

Tina: “Lila is veel rustiger, rationeler ook. Ze maakt beslissingen met haar hoofd, terwijl ik veeleer mijn hart en mijn emoties volg. Het gebeurt vaak dat ik me afvraag: “Hoe zou Lila hierop reageren, wat zou zij doen?”

>> Shop de tuniekjurk met oosterse print
>> De tencel-jurk is binnenkort verkrijgbaar

Tina: “Blijkbaar kunnen we niet verstoppen dat we moeder en dochter zijn. De kleur van onze ogen, de sproetjes... en we hebben dezelfde kledingmaat. Behoorlijk frustrerend wanneer je dochter met je spullen gaat lopen (lacht). Het is wellicht ook geen toeval dat Lila in mijn voetsporen treedt en nu zelf aan de slag gaat als model. Ze weet dit niet, maar eigenlijk heeft Lila al indirect voor Mayerline gewerkt. Zeventien jaar geleden zat ze tijdens mijn laatste fotoshoot in mijn buik. Vandaag staan we naast elkaar, hoe tof is dat!”
Lila: “Natuurlijk vind ik mama een prachtige vrouw. Af en toe merkt een leerkracht op dat er een nieuwe Tina op de schoolbanken zit … Als mama me nog maar de helft van haar talent heeft doorgegeven, mag ik me al gelukkig prijzen.”
Tina: “Hoewel we qua karakter en talent heel wat gemeen hebben, zijn er ook verschillen: ik ben een stresskip, Lila is veel rustiger. Ze ziet niet zo snel ergens een probleem in. Ze is ook veel rationeler. Ze maakt beslissingen met haar hoofd, terwijl ik veeleer mijn hart en mijn emoties volg. Het gebeurt vaak dat ik me afvraag: ‘Hoe zou Lila hierop reageren, wat zou zij doen?’ Ik ben blij dat ik Lila kan bijstaan met raad, maar eigenlijk leer ik net zoveel van haar.”

Bekijk de Making of-video