<span style="display:none;">></span>

Er gaat geen dag voorbij zonder dat mama Sonja en dochter Sigrid elkaar gezien of gesproken hebben. Om haar mama te verrassen, deed Sigrid mee aan de Mayerline-wedstrijd op Facebook en won ze een complete restyling én een nieuwe outfit om deze lente extra te stralen!

Dochter Sigrid Vanhees (42) woont samen met Nik in Dessel-Witgoor en werkt als poetsvrouw en huishoudhulp. Ze houdt van yoga en - net zoals mama Sonja - van chocolade.

Mama Sonja Geerinckx (61) is samen met Marcel, werkt als poetsvrouw en is om de andere week druk in de weer met de twee kinderen van haar zoon Tim.

Mode

Een echte trendsetter vindt Sigrid zichzelf niet en de meeste stukken in haar kleerkast zijn basics, maar de blauwe jurk met print die ze voor deze shoot heeft uitgezocht, vindt ze helemaal geweldig. “Heel vrouwelijk, chic en zeker ook mooi met een sneaker voor een sportieve look. Want die hakken, daar kan ik toch niet echt goed op lopen.” Mama Sonja vindt haar tenue in geel met witte broek met krijtstreep en jeansjasje ook supermooi. ​
Sonja: “Chic en toch casual, daar hou ik van. Al zie je me door de week vooral in een jeans met T-shirt.” ​
Sigrid: “Soms kleedt mama zich jonger dan ik. En durven we al eens elkaars kleren te dragen. Al ben ik ietsje dikker geworden en pas ik nu niet meer overal in.”
Sonja: “Laatst lag mijn winterjas nog in haar auto!”

Leeftijd

Over hun leeftijd maken mama en dochter zich niet druk, want je bent maar zo oud als je je voelt. Sigrid vindt vooral dat ze een jonge mama heeft. “Ze was achttien toen ze mij kreeg. Misschien ook daardoor dat mijn mama als een zus voor mij is.”
Sonja: “Rimpeltjes krijgen, dat hoort erbij. En ik ben nog heel energiek. Als mijn kleinzoontje mij komt vragen om samen te voetballen, doe ik dat meteen. Het enige dat ik vervelend vind aan ouder worden, is dat ik me wel eens zorgen maak over de gezondheid van mijn kinderen, kleinkinderen en ook van mezelf. Niet dat er op dit moment iets mis is, maar ik wil gewoon nog heel lang met iedereen samen kunnen zijn.”

Levensmotto

Daar past dan ook wel het levensmotto van mama Sonja bij: “Leef van dag tot dag en geniet van de kleine dingen.”
Sigrid: “Ik ben mij daar net als mama ook wel bewust van, maar tegelijkertijd denk ik: wat komt dat komt. Je kunt er toch niks aan veranderen als iets gebeurt dat je niet had voorzien. Ik zou mama daarom vooral willen meegeven dat ze zichzelf veel vaker op de eerste plaats mag zetten.”
Sonja: “Ik sta altijd voor iedereen klaar en zet mezelf op de tweede plaats, dat klopt wel. Nee zeggen, dat kan ik niet goed. Daar kan ik dus nog wat leren van mijn dochter. Al heb ik op mijn vijftigste wel gezegd dat ik niet meer alles voor iedereen blijf doen.” Iets dat Sigrid alleen maar kan ondersteunen.
Sigrid: “Soms vind ik dat anderen wel eens van de goedheid van mijn mama profiteren. Ze zou echt meer voor zichzelf mogen opkomen. Op veel vlakken zijn we hetzelfde, maar zo gek om altijd voor iedereen klaar te staan, ben ik niet.”

Trots

Dat mama en dochter trots zijn op elkaar, is overduidelijk. De familieband is bijzonder hecht en contact is er elke dag.
Sonja: “Ik ben niet alleen trots op mijn familie, maar ook op mezelf. Ik heb een moeilijke tijd gehad, stond er vaak alleen voor na de scheiding, maar heb heel hard gewerkt en altijd geprobeerd iedereen alles te geven. Ik mag nu zeggen dat ik een sterke vrouw ben geworden.” Sterk betekent voor Sonja overigens niet zonder gevoel. Want als er iets in de familie gebeurt of als ze al eens verdrietig is, zal ze dat aan niemand laten merken en rollen er zeker al eens tranen.

Emotie

Ook dochter Sigrid heeft het al eens moeilijk. Vooral als mama Sonja er een paar dagen alleen op uit trekt. Iets dat overigens niet vaak voorkomt, want op vakantie gaan, gebeurt meestal met de kinderen en kleinkinderen.
Sonja: “Begin dit jaar ben ik voor een week naar Cyprus geweest met mijn vriend. Daar was Sigrid niet blij mee!” (lacht)
Sigrid: “Ik gun haar die vakantie wel, maar liefst wil ik dat ze thuis is. Als zij er niet is, weet ik geen raad met mijzelf. Ik bel haar elke dag of ik spring bij haar binnen. Dat gaat dan plots niet meer. Niet fijn, want als zij er niet is, voel ik me echt verloren.”