• Outfitkorting: tot -€40 korting op de nieuwe collectie*
  • Outfitkorting: tot -€40 korting op de nieuwe collectie* | shop nu
  • Outfitkorting: tot -€40 korting op de nieuwe collectie*
  • Outfitkorting: tot -€40 korting op de nieuwe collectie* | shop nu

Zeg je mode, dan wil je als vijftigplusser behalve kwaliteitsvolle stoffen, levendige kleuren en prachtige prints, vooral een perfecte pasvorm. Ongeacht je lichaamsbouw, lengte of gewicht.

Wie je ook bent, de juiste outfit geeft je het gevoel dat je de wereld aankunt en dat is niet leeftijdsgebonden.
Mayerline voerde in 2018 al een studie uit, in samenwerking met Knack Weekend, waaruit blijkt dat zowat de helft van de vijftigplusvrouwen zich niet anders kleedt dan vroeger: we willen weg van de onuitgesproken regels over wat je wel of niet kan dragen op een bepaalde leeftijd.
Er zijn echter geen voorbeelden en weinig rolmodellen te vinden die dat weerspiegelen. Tot nu.

Katrien De Cannière: Het was voor ons een kwestie van 'walk your talk'. Durven zeggen wat we doen en tonen voor wie we werken. Mode-inspiratie hoeft niet gebouwd te zijn op een fictief ideaal vrouwbeeld. Mayerline omarmt elke vrouw in haar vrouw-zijn, wat dat voor haar ook is.

Over de perfecte pasvorm

Met de signatuur, 'Mayerline, my fit', benadrukt Mayerline haar vakmanschap in het ontwikkelen van de perfecte pasvorm voor elk lichaam met levenservaring.

Die vakkennis vertaalt zich in collecties die balanceren tussen wat mode is en waar vrouwen zich ook echt goed in voelen. De collecties gaan van maat 36 tot 50.

Hoe creëren wij de perfecte pasvorm?

De ideale pasvorm begint bij Mayerline met een patroon dat op maat 40 ontworpen en gesneden wordt. Elk patroon wordt vervolgens op een levend model doorgepast in maat 40 doorgepast. Voor grotere maten worden de patronen herwerkt en opnieuw doorgepast in maat 46.

Maar een goed patroon is niet genoeg. Bij de ideale pasvorm komt ook de juiste stofkeuze kijken en aandacht voor kleine details in afwerking om het ultieme draagcomfort en bewegingsvrijheid te creëren. Die vakkennis en ideale pasvorm maakt dat onze kleding perfect past op het lichaam en bij het leven van de actieve vrouwen die wij willen kleden.

Mayerline, my fit
Door vrouwen voor vrouwen

Voor onze Mayerline, my fit campagne en onze bredere beeldvorming werken we met een mix van vrouwen met verschillende vormen en maten.

Samen met hen gooien we het taboe op leeftijd in de modewereld in de prullenmand. Want age pride, liefde voor je lichaam en herwonnen zelfvertrouwen, lopen als een rode draad door hun leven. Én onze mode.

Ontdek het verhaal achter de campagne

We horen dagelijks van onze klanten dat ze zoekende zijn, zich onzichtbaar voelen. Maar dat hoeft helemaal niet. We willen hen op hun meest stralend in de kijker zetten. Laten zien waar zij voor staan. Niet in hippe, overstylede trends, maar in eigentijdse, vlotte kwaliteitsmode.
Niet iedereen is Iris Apfel of Sarah Jessica Parker. Mayerline biedt een alternatief dat minder extravagant, maar vlot en kleurrijk is en dat bovendien de ideale pasvorm biedt. Een mode waarvan we weten dat vrouwen er zich goed in voelen.

Katrien De Cannière, Marketing Manager Mayerline