Inside job:
Zij maken jouw favoriete merk

Uniek vakmanschap, gespecialiseerde kennis en jarenlange ervaring? Die vind je niet alleen in de couturehuizen. Mayerline wil al 65 jaar lang die Belgische modekennis toegankelijk maken voor elke vrouw. Daar zetten deze vier Mayerline vrouwen zich samen met hun collega’s elke dag gepassioneerd voor in.

Het zijn drukke tijden bij Mayerline: er wordt volop aan nieuwe collecties gewerkt, kleuren en prints worden gekozen en campagnes worden op punt gezet. Toch maken we tijd voor een grote mijlpaal, want Mayerline blaast dit jaar 65 kaarsjes uit. Dus hoog tijd om het te hebben over het vakmanschap en de perfecte pasvorm waar Mayerline elk jaar en elk seizoen garant voor staat. Onze vier modellen hebben een ding gemeen: liefde voor vrouwen én vakmanschap.

Het Mayerline-team reageert wat onwennig en opgelaten als de fotoploeg ’s ochtends aan de opbouw begint. Ze zijn dan wel dagelijks in de weer met kledingstukken en pas- en fotomodellen, maar zelf voor de camera staan, dat is andere koek. Als het interview van start gaat, verdwijnt de onwennigheid snel. De passie voor hun vak spat er vanaf. De samenhorigheid en het plezier waarmee ze samen de lijnen uitzetten werkt aanstekelijk. Dit zijn vrouwen met een missie, met gevoel voor stijl en kennis maar vooral met veel liefde voor de vrouwen die ze kleden en zelf willen zijn. ”

Verrijking en diepgang

Terwijl voor het designteam het vizier alweer op volgende zomer staat, kijkt het team vol enthousiasme naar deze najaarscollectie. Het totaalplaatje klopt, stellen ze tevreden vast, en geen enkel detail is aan het toeval overgelaten. De collectie ademt het DNA van Mayerline: geen vluchtige trends, wel stukken waarin je 100% jezelf kan zijn. De kleren maken de man? In dit geval maken ze de vrouw.

Katrien, Marketing Manager: “Van bij de start was het de bedoeling om het vakmanschap van de perfecte snit en technische stoffenkennis te combineren en toegankelijk te Katrien, Marketing Manager: “Van bij de start was het de bedoeling om het vakmanschap van de perfecte snit en technische stoffenkennis te combineren en toegankelijk te maken voor élke vrouw. Op die manier wil Mayerline de eigenheid van vrouwen versterken en onderstrepen. Want we kampen allemaal met onzekerheden. Bij Mayerline willen we dat vrouwen zich goed in hun vel voelen en dat doen we door hen te ontzorgen. Niets is zo vervelend als, bijvoorbeeld, je rok de hele tijd naar beneden te moeten trekken. Onze lichamen veranderen ook met de tijd en dat maakt het er niet altijd makkelijker op. Net daarom ontwerpen we stukken die onze klanten het meest flateren en die tijdloos zijn. Zo kunnen ze er jarenlang van genieten. We willen vrouwen met zelfvertrouwen naar de wereld laten kijken en ze doen stralen. Dat is onze missie.”

We willen de eigenheid van vrouwen versterken en onderstrepen.

Het hart van de collectie

De Mayerline-klant is ook steeds het uitgangspunt voor alle collecties. Voor Marleen (Head of Design), zijn deze vrouwen dan ook het hart van de collectie. En ze houden van kleur, prints en kleden zich graag stijlvol én elegant. Marleen zelf is al tien jaar lang kind aan huis bij Mayerline. Haar ontwerpproces begint ze steeds op dezelfde manier.

Marleen:” We starten met het zoeken naar inspiratie en het maken van thema’s en silhouetten. Daarbij gaan we voor de juiste mix tussen tijdloos en eigentijds. Het geheim zit ‘m in de keuze van de kleuren, de materialen en de details. Zo kiezen we de prints bijvoorbeeld in functie van hun schoonheid en niet omdat ze trendy zijn.”

Een kledingstuk dat comfortabel zit, is een kledingstuk dat mij gelukkig maakt.

Hoe Marleen haar ontwerpen beschrijft? Marleen: ”Down to earth, maar tegelijk ook pittig en mooi. Naast de Mayerline-vrouw, haal ik mijn inspiratie vooral uit de dingen om me heen en bezoek ik beurzen waar ik me volledig laat onderdompelen in de laatste trends.

Verder wil ik dat vrouwen zich vrij en comfortabel voelen in mijn ontwerpen. Daarom passen we bij Mayerline ook op échte vrouwen. Zo weten we meteen waar de problemen zitten in de pasvorm. Een kledingstuk dat comfortabel zit, is een kledingstuk dat mij gelukkig maakt. Als ik dan hoor dat vrouwen complimenten krijgen wanneer ze Mayerline dragen, dan vind ik dat geweldig. Dat is waarom ik van mijn job doe.”

Stof tot nadenken

Marleen is dan wel het creatieve brein achter de collectie, haar ontwerpen komen pas echt tot leven door de vakkennis van materialen, stoffen en confectie. Daar werkt een heel eam specialisten aan mee bij Mayerline. Voor elke collectie is het de missie van Isabel (Head of Product) om de juiste stof voor het juiste ontwerp te vinden.

Isabel: “De keuze van een stof heeft te maken met de look & feel van een kledingstuk. Wat wil je uitstralen? Het doel is dat we met een comfortabele elastische stof een tijdloos en elegant kledingstuk maken. Al onze stoffen moeten dan ook Mayerline-waardig zijn. Mijn taak is om te kijken of ik die kan matchen met de kwaliteit van Mayerline en nog belangrijker: de pasvorm. De juiste stoffe

De juiste stoffen helpen mee het figuur van onze klanten in de kijker te zetten en zorgen voor een goed gevoel zodra je ze aantrekt.

Mooie prints en vrolijke kleuren geven je humeur en look meteen een boost. En ook dat maakt deel uit van het Mayerline DNA. Marleen: “Kleuren en prints ga ja altijd terugvinden bij Mayerline. Dit seizoen wordt een vat vol tegenstellingen. Zo zal je bijvoorbeeld kleine prints, als veldbloemen, zien versus grote geometrische prints. En dat maakt mijn job gewoon nog spannender en uitdagender, want hiermee gaan we nieuwe silhouetten mee creëren.”

Maatwerk voor elk moment

Wie wel vaker shopt weet dat in het modelandschap mooie kleding lang niet altijd comfortabel zit. ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’ luidt een oud spreekwoord. Maar dat is buiten Liesbet gerekend. Als Collection en Merchandising Manager zorgt ze er samen met het design- en productieteam voor dat comfort en pasvorm op nummer één komen te staan. Want een outfit die er goed uitziet , maar niet goed zit, draag je niet.

Liesbet: “De Mayerline-vrouw is een zelfbewuste vrouw die midden in het leven staat en die ook een vele rollen te vervullen heeft. Ze is een dochter, moeder en soms ook al grootmoeder. Het is ook iemand die dat vaak nog combineert met een professioneel leven. Om al die rollen goed te kunnen vervullen, hebben deze vrouwen nood aan comfortabele kledij die hen op het lijf geschreven is. Maatwerk voor elk moment, dat is waar wij voor staan!”

Maatwerk voor elk moment, dat is waar wij voor staan!

Advies gevraagd

Feedback van klanten wordt bij Mayerline dan ook zorgvuldig verzameld én enorm gewaardeerd. Zo zorgen we ervoor dat de pasvorm van onze kleding alleen maar een schot in de roos kan zijn.

Liesbet: “De feedback van klanten over de pasvorm komt bij ons, in de creatieafdeling, terecht. Als we merken dat bepaalde verzoeken van klanten steeds terugkomen en we zo hun comfort kunnen verbeteren, dan nemen we dat mee naar volgende collecties. Comfort en stijl is voor ons een topduo.”