Dol op wol

All you knit is love

Wol straalt niet alleen natuurlijke kwaliteit uit, het heeft ook enkele eigenschappen die in het najaar goed van pas komen. Wist jij dit al over wol?

SHOP ONZE ZACHTSTE ITEMS

Niets mooier dan een trui, jas, jurk of sjaal van echte wol. Maar om je tricot zo lang mogelijk mooi te houden, moet je het voorzichtig wassen. Wij geven je graag een paar tips.

5x streelzacht

De Mayerline-vrouw houdt van kwaliteitsmaterialen. Daarom gebruiken we graag mooie wolsoorten voor knitwear, jassen en warme sjaals. Vaak gaat het om een combinatie van verschillende types wol en synthetische vezels met het oog op de stevigheid en de onderhoudsvriendelijkheid.

In deze najaarscollectie werken we met kasjmier, alpaca, mohair en merinoswol.

  • Alpaca: is afkomstig van de alpaca of berglama; de wol is licht en waterafstotend, warm in de winter en koel in de zomer.
  • Merinoswol: is afkomstig van het merinosschaap; de wol is zijde- zacht, prikt niet en beschermt tegen transpiratiegeur.
  • Mohair: is afkomstig van de angorageit; bijzonder sterke wolsoort die prachtig glanst.
  • Kasjmier: is afkomstig van de kasjmiergeit; enkel de ondervacht is bruikbaar waardoor de wol kostbaar en streelzacht is.

In de machine?

Was je wollen stukken zo weinig mogelijk. Vaak is even buitenhangen voldoende om geurtjes te laten vervliegen.

Moet je toch wassen? Lees dan eerst de wasvoorschriften. Doorgaans kies je best voor een handwas- of wolwasprogramma op maximum 30 graden. Heeft je machine een wolwas-programma, gebruik dat dan gerust. Dit programma wast je kledingstuk zonder al te veel gezwier. Zorg er wel voor dat je de trommel niet te vol stopt.

Stop een wollen item nooit in de droogtrommel maar laat het plat op een handdoek drogen, zodat het zijn vorm bewaart.

Is een speciaal wasmiddel nodig?

Ja, want dit zorgt ervoor dat delicate vezels zo min mogelijk worden beschadigd. Gebruik alleszins weinig wasmiddel of met enkel een druppeltje wasverzachter. Dat is minder agressief dan zeep en zet de natuurlijke vezel terug open.

Mijn mooie trui pluist

Als je bovenstaande onderhoudsinstructies opvolgt, kom je al een heel eind. Maar opwollen of pilling is eigen aan wol, zelfs al is die van de hoogste kwaliteit.

Daarom geven we jou bij aankoop van je wollen kledingstuk een speciaal wolkammetje cadeau, dat die pluisjes er in een wip weer afhaalt.

Ook met een pluizendief haal je voorzichtig bolletjes en pluisjes weg. Nog eentje aanschaffen? Haal jouw exemplaar in één van onze winkels.

Mix & match met kleuren

Combineer deze kleurrijke truien in wolblend met je favoriete kledingstuk met een leuke print of toon op toon. Altijd stijlvol en lekker zacht. Bovendien bepaal je helemaal zelf of je gaat voor een V-hals, boothals of opstaand kraagje.

ONTDEK ONZE UNICOLOR TRUIEN