• De perfecte pasvorm voor ieder lichaam (maat 36-50)
  • Eigentijdse & vlotte kwaliteitsmode
  • 65 jaar vakmanschap
GRATIS JUWELEN-ETUI bij aankoop van min. €200 *

Mayerline, my fit
De perfecte pasvorm voor elk lichaam

Zeg je mode, dan wil je als vijftigplusser behalve kwaliteitsvolle stoffen, levendige kleuren en prachtige prints, vooral een perfecte pasvorm. Ongeacht je shape, lengte of gewicht.
Daarom tonen we met onze gloednieuwe Mayerline, my fit campagne acht echte vrouwen met verschillende vormen en maten in onze lente- en zomercollectie.
Samen met hen gooien we het taboe op leeftijd in de modewereld in de prullenmand. Want age pride, liefde voor je lichaam en herwonnen zelfvertrouwen, lopen als een rode draad door hun leven. Én onze mode.

Als in de vroege ochtend van de shoot onze modellen voor één dag de set binnen komen druppelen, heerst er na de eerste kennismaking al snel een soort van vertrouwde gezelligheid. Alsof de vrouwen elkaar al veel langer kennen.
Bij de eerste koffie wordt er gebabbeld over werk, kinderen, relaties, uiterlijk… En natuurlijk over mode. De kledingrekken met stukken van de nieuwe lente- en zomercollectie worden uitgebreid bevoeld, bekeken én gepast. Van fleurige zomerkleedjes met zwier en een stylish mintgroen pak, tot een witte zomerpantalon met oranje pull en een compleet groen silhouet met hoog lente-gevoel.
De complimentjes gaan over en weer en het valt onze modellen op hoe niet alleen de juiste kleurcombinaties, maar vooral de perfecte pasvorm je zelfvertrouwen een instant boost geeft. Zeker als je de vijftig bent gepasseerd moet je outfit lekker en comfortabel zitten. Al blijkt leeftijd voor de vrouwen helemaal geen issue.

>

Carry Mortelmans (57): “Ik ben heel trots op mijn leeftijd en maak er geen geheim van. Waarom zou ik? Ik zou zelfs geen twintig meer willen zijn, want elk jaar dat ik ouder word, sta ik beter en sterker in het leven. Vroeger waren vrouwen vanaf hun vijftigste afgeschreven. Dat waren oude bommakes. Terwijl ik nu geregeld zie dat vijftigplus vrouwen meer pit hebben dan vrouwen van dertig. Dan denk ik: komaan, jullie zitten in de fleur van jullie leven. Doe er iets mee, geniet ervan, dat doen wij toch ook!”

>

VERRIJKING EN DIEPGANG

Florence Hebbelynck (51) valt haar bij: “Ik heb mij nooit iets van mijn leeftijd aangetrokken. Ook niet toen ik twintig, dertig of veertig was. Wat nu wel anders is, is dat ik nu leef met een schat aan herinneringen en ervaringen. Dat ik zoveel heb meegemaakt, maakt mijn leeftijd juist zo mooi.”
Carry: “Precies dát! Al je ervaringen, al je gelukkige momenten en je verdrietige momenten, zorgen net voor echte verrijking en diepgang.”
Florence: “Ja, want je weet nu dat na elk verdriet weer geluk zal komen. Wat ook weer maakt dat je minder gespannen bent als je leven even niet helemaal lekker loopt. Ik kan nu veel meer relativeren.”
Carry: “Dat maakt ook dat ik zin heb in alle jaren die nog gaan komen. Ik zeg altijd dat als ik zestig ben, mijn derde jeugd begint. Dan wil er net nog meer voor gaan.”

>

AGE POSITIVITY

Niet iedereen is er zo snel aan gewend om vijftigplus te zijn. Zoals Eva Rossie (51) die 22 jaar lang full time als model heeft gewerkt.
Eva: “Uiterlijk was door mijn job natuurlijk erg belangrijk. Ik ga liegen en hypocriet zijn als ik zou zeggen dat ouder worden me niets doet.
Maar ik ben eigenlijk wel vooral trots op waar ik de afgelopen jaren mee bezig ben geweest. Na mijn veertigste ben ik gaan studeren en sinds een paar jaar sta ik achter de camera in plaats van ervoor. Én ben ik veel bezig met body positivity en age positivity.
Toen ik midden twintig was, heb ik trouwens nog voor Mayerline gewerkt als model. Ik vertegenwoordigde destijds dus een leeftijdscategorie die minstens een kwarteeuw ouder was dan ik. Hoe absurd was dat!”

MOOI MÉT BUIKJE
Een tijdlang werd Eva niet meer gevraagd als model. Zelf was ze er ook niet zo mee bezig, lette niet meer zo op wat ze at en kwam tien kilo bij.
Eva: “Het valt me op dat ik daar geregeld over word aangesproken. Ook door mensen die mij dierbaar zijn. Dan vertellen ze er nog bij dat ze me dat alleen maar zeggen om te helpen, dat ik moet letten op mijn lijn. Dat is heel pijnlijk…
De eerste keer dat ik dat hoorde, was ik geshockeerd. Die persoon liet me een foto zien. Je bent wel wat verouderd, zie je dat dan niet? Ik werd dus verwacht te blijven zoals ik was, het plaatje van vroeger. Maar ik ben ook een mooi plaatje mét mijn buikje en grijze haren. Want ik heb nog altijd dezelfde ogen en dezelfde smile waar ik trots op ben.
Het mooie is dat ik sinds anderhalf jaar weer terug word gevraagd als model. Dat ik vandaag weer op de foto sta voor Mayerline en zo tegelijkertijd meehelp om een andere blik op ouder worden neer te zetten, is fantastisch.”


VERANDERD LICHAAM
Die invloed van wat kleding en mode voor je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen kan doen als je ouder wordt, moet je overigens niet onderschatten. Dat bleek ook nog maar eens uit een enquête van Mayerline en Knack Weekend van vijf jaar geleden.
97% van de deelnemers gaf aan dat de juiste kleding hen een goed gevoel geeft en dat leeftijd daarin geen rol speelt. Gender wel, want waar 82% van de mannen aangaf het niet moeilijk te vinden zich nog goed te kleden met het ouder worden, gold dat maar voor 67% van de vrouwen.
Een derde vond dat al eens een uitdaging. Niet op de laatste plaats door de overgang die bij sommige vrouwen op korte tijd hun lichaam behoorlijk kan veranderen.


Zoals bij Myra van Tuel (50) bijvoorbeeld.
“Ik ben bijna letterlijk de overgang in gekatapulteerd. Op een gegeven moment begon ik razendsnel aan te komen. Op negen maanden tijd kreeg ik er twaalf kilo bij. Zonder dat ik meer at, zonder dat ik ook maar iets had veranderd aan mijn levensstijl. Alsof er een knop was omgezet. En ik kon het niet stoppen, wat ik ook deed en hoe ik ook op mijn eten lette.
Dan stond ik al eens met tranen voor mijn kleerkast, ja… Die menopauze is echt wel een ding en gaat voor veel vrouwen verder dan een paar opvliegers. Extra kilo’s, stemmingswisselingen, een veranderd libido, depressies… Het zijn allemaal zaken die je kunnen overkomen en die meer bespreekbaar zouden moeten worden.
Inmiddels ben ik wel een paar kilo kwijt, maar mijn oude gewicht heb ik nog niet terug.”

DANKBAAR OUDER WORDEN

Al is dat niet iets waar Myra echt wakker van ligt. Evenmin van haar leeftijd. Ze is vooral blij dat ze al ‘zo oud’ is mogen worden.
Myra: “Mijn mama is overleden toen ze nog maar 47 jaar was. Ik was toen 16, dus haar overlijden heeft veel impact op mij gehad. Ik was vorig jaar dan ook niet zo bezig met 50 worden.
Het jaar waarin ik 47 werd, raakte me veel meer. Raar eigenlijk, ik leefde toen heel bewust toe naar mijn verjaardag. Het deed me weer erg stilstaan bij haar overlijden, liet me nadenken over hoe jong ze eigenlijk was. En dat ik haar als het ware had ‘overleefd’.
Vandaar dat ik alleen maar dankbaar ben dat ik ouder mág worden. Het maakt dat ik zeker nu heel goed kan relativeren. Grijp alle kansen die je kan krijgen, want mijn mama heeft dat niet kunnen doen.”

DAVID BOWIE

En kansen grijpen, doen we, weet ook de Britse auteur Catherine Mayer. In haar boek Amortality beschrijft ze hoe vijftigers, zestigers en ook zeventigers min of meer leeftijdsloos zijn geworden.
Eigenlijk kunnen we op dezelfde manier leven en consumeren als toen we twintigers waren. We kunnen dezelfde dingen doen, dezelfde uitdagingen aangaan en mogelijkheden creëren.
Én met een rijkere visie vindt Nadia Verbeeck (49): “David Bowie heeft ooit gezegd dat ouder worden je het zalige gevoel geeft om eindelijk te worden wie je bedoeld was om te zijn. En dat klopt helemaal. Ik vind het fantastisch om eindelijk echt mezelf te worden. En me nergens iets van aan te trekken. Voor mij staat vijftigplus echt voor je m’en fous.”

EXIT FIGUURLIJK KORSET

Het is juist dat gevoel van vrijheid dat haar nu zo dierbaar is. Zeker als ze het vergelijkt met toen ze 25 was en dacht dat emancipatie niet meer nodig was.
Nadia Verbeeck: “Ik had immers kunnen studeren en had een prachtige job in de reclame. Maar in werkelijkheid was ik goedkoop, had ik een laag loon, zag ik er goed uit en paste ik dus in het patriarchaat.
Toen ik ouder was, meer begon te verdienen, meer een eigen mening en meer ervaring had, werd dat niet altijd door sommige collega’s geapprecieerd. En merkte ik dat feminisme toch echt nog nodig is. Samen met de mannen voor alle duidelijkheid, niet tegen hen. Ik begon steeds meer mezelf te zijn. Hoe ik dat heb gedaan? Vooral door altijd mijn instinct te volgen. Én door de stemmen in mijn hoofd die me perfectie wilden aanpraten, uit te zetten.
We hoeven niet de perfecte mama, werknemer of echtgenote zijn of het perfecte figuur te hebben. Die perfectie is een figuurlijk korset dat we nog altijd dragen en dringend moeten afgooien.
Laat de natuur in jezelf vrij en volg je instinct op basis van jouw unieke combinatie van verstand, gevoel en hart. En durf op basis daarvan keuzes te maken. Ook al zijn die soms onorthodox of begrijpt niet iedereen in jouw omgeving ze.
Zolang jij maar voelt dat het oprechte keuzes zijn die bij je passen.”

Bekijk de Making of-video