• De perfecte pasvorm voor ieder lichaam (maat 36-50)
  • Eigentijdse & vlotte kwaliteitsmode
  • 65 jaar vakmanschap

Mayerline, my fit
De perfecte pasvorm voor elk lichaam

Zeg je mode, dan wil je als vijftigplusser behalve kwaliteitsvolle stoffen, levendige kleuren en prachtige prints, vooral een perfecte pasvorm. Ongeacht je shape, lengte of gewicht.

Bij de lancering van de Mayerline, my fit campagne waarbij de gloednieuwe stukken van de nieuwe herfst- en wintercollectie werden gepast, spraken we enkele prachtige vijftigplus vrouwen. Over mode, maar ook over hun dromen, hun toekomst en alles wat ze nu belangrijk vinden.
Opvallend: ze zijn allemaal veel meer geworden wie ze écht zijn. Zoveel meegemaakt, zoveel wijzer en zoveel sterker.
En dat omarmen ze. Elke dag.

Het is een kunst die je jezelf als vijftigplusser bijna ongemerkt eigen maakt: jezelf kunnen zijn en je dromen najagen. Niet alleen omdat het plots kan, maar ook omdat je gewoon dichter bij jezelf staat.
Omdat je vaak een stukje authenticiteit terugvindt op momenten waar je vroeger bezig was met je aan te passen aan verwachtingen van anderen.

Karine Van Bavel (61) herkent dat: “Ik heb geleerd om vaker nee te zeggen. Daar schrikken mensen soms van, want een nee horen, dat zijn ze van mij niet gewend. Ik heb nogal wat mensen om mij heen die zorg vragen. In plaats van mezelf weg te cijferen en steeds honderd procent klaar te staan voor anderen, durf ik nu om hulp vragen.”

>

Dat we als vijftigplusser bewuster in het leven staan, blijkt ook uit een enquête van Mayerline en Knack Weekend van vijf jaar geleden: 87% van de vrouwen en 80% van de mannen staat vandaag meer weloverwogen in het leven dan voor ze 40 waren. Sterker nog: hoe ouder de deelnemers, hoe meer dat het geval is. Bij de zeventigplussers geldt dat zelfs voor 91% van de vrouwen.

Carry Mortelmans (57): “Materiële zaken zijn niet meer zo belangrijk. Gezond en gelukkig zijn, daar draait het om.
Voor mij betekent geluk je goed in je vel voelen, je leven onder controle hebben, een goede relatie hebben en gelukkige en gezonde familieleden hebben. Als mijn kinderen straks het huis uit zijn, wil ik in een simpele bungalow in het bos gaan wonen. Ik kijk ernaar uit om minimalistisch maar héél intens te gaan leven.
Dát is voor mij belangrijk.”

Intenser leven betekent overigens niet dat vijftigplussers niet meer graag werken of geen ambities meer hebben. Integendeel: 79% heeft minstens zoveel of zelfs méér nood aan het realiseren van zijn dromen. 82% zegt nog even veel of meer open te staan voor nieuwe ideeën en uitdagingen.
Zoals Myra van Tuel (50): “In het voorjaar ben ik gestart aan een stage om makelaar te worden. Het begin van een nieuwe carrière. Je bent nooit te oud om te dromen én de meeste dromen kan je heus nog realiseren.”

>

Vijftigplussers vinden vaak eindelijk een goede balans tussen werken, me-time en je omringen met de mensen die je liefhebt.

Dat is ook zo bij Florence Hebbelynck (51): “Op mijn twintigste of dertigste zou ik alles hebben opgegeven voor mijn professionele carrière. En hoewel mijn job nog steeds belangrijk is, besef ik dat er meer is dan werk alleen. Ik wil meer dan ooit tijd maken voor mijn partner en kinderen én ik wil ook eindelijk die dingen verwezenlijken die ik nooit heb gedaan omdat de kinderen altijd voor gingen. Zoals reizen.”

>

Ook voor Katrien Taccoen (50) primeert tijd met geliefden: “Ik heb lang gedacht dat me-time betekende dat je dingen op je eentje doet maar eigenlijk draait me-time om die dingen die je graag doet en die je energie geven. In mijn geval is dat samenzijn met mensen die voor mij belangrijk zijn."

Onze negen vrouwen zijn duidelijk meer bezig met hun ambities en dromen dan met het plannen van hun pensioen. Toen het leven stilviel tijdens de coronaperiode, werd Karine Van Bavel zich bewust van alle dingen die ze nog wilde doen: “Ik wil nog met goede vrienden naar Peru, ik wil terug feesten geven, meer tijd doorbrengen met mijn zonen, terug gaan tekenen, een cursus psychologie volgen…
Soms vraag ik me weleens af of ik de komende jaren wel genoeg tijd zal hebben!”


Al die ingrediënten die het leven zo mooi maken zoals kinderen, relaties, werk, vrije tijd, vriendschappen en ontwikkeling zijn meer dan ooit in balans wanneer we vijftig worden. En in een stijlvolle outfit waarin we ons 100% onszelf voelen, geeft ons dat - volgens 97% van de mensen uit de enquête. Het gevoel dat we de wereld aankunnen.
Katrien Taccoen: “Ik besef eindelijk dat jezelf zijn je ook mooi maakt en belangrijker is dan hardnekkig te willen voldoen aan een schoonheidsideaal. Laten we elkaar als vrouwen daar ook in steunen. Laten we elkaar eens wat vaker complimentjes geven. Wat meer samenhorigheid tussen vrouwen, dat zou prachtig zijn, toch?”